Acest tip de reteta intotdeauna este la mare cautare,pestele este suculent si aromat,somonul il puteti inlocui cu alt tip de peste. Sosul poate fi condimentat dupa orice gust. Garnitura cea mai potrivita pentru acest fel de mâncare este orezul, cartofi fierţi cu verdeturi sau paste tagliatelle. Daca doriti sa savurati cu un pahar de vin, puteti alege un vin cu un gust deosebit ca sa poata completa gustul si aromele imbinate in aceasta reteta. Puteti alege Muscadet de Sevre et Maine sur Lie sau elegantul Riesling.
Ingrediente: |
|
---|---|
Somon
|
800 g |
Piper negru macinat
|
½ lingurita |
Frisca 10-11 %
|
300 g |
Marar
|
10 g |
Tarhon
|
10 g |
Sare
|
1 lingurita |
Lamaie
|
½ lingurita |
Galbenus de ou
|
3 buc. |
Busuioc verde
|
10 g |
Patrunjel
|
10 g |
Mustar de dijon
| 2 lingurite |
Puneti feliile de somon in tava de copt.Alegeti tava putin adinca cu o marime medie,atit cit sa incapa feliile de peste,altfel va trebui sa faceti mai mult sos. Condimentati cu sare, piper negru macinat si suc de lamaie
Intr-un bol puneti frisca si galbenusurile de ou
Tot aici adaugati verdeata taiata marunt, mustar de dijon si putina coaja rasa de lamaie
Peste 20-25 minute puteti servi somon in sos de verdeata. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu