Somon in sos de verdeata


Acest tip de reteta intotdeauna este la mare cautare,pestele este suculent si aromat,somonul il puteti inlocui cu alt tip de peste. Sosul poate fi condimentat dupa orice gust. Garnitura cea mai potrivita pentru acest fel de mâncare este orezul, cartofi fierţi cu verdeturi sau paste tagliatelle. Daca doriti sa savurati cu un pahar de vin, puteti alege un vin cu un gust deosebit ca sa poata completa gustul si aromele imbinate in aceasta reteta. Puteti alege Muscadet de Sevre et Maine sur Lie sau elegantul Riesling.


Ingrediente:

Somon
800 g
Piper negru macinat
½ lingurita
Frisca 10-11 %
300 g
Marar
10 g
Tarhon
10 g
Sare
1 lingurita
Lamaie
½  lingurita
Galbenus de ou
3 buc.
Busuioc verde
10 g
Patrunjel
10 g
Mustar de dijon
2 lingurite
Mod de preparare:


Puneti feliile de somon in tava de copt.Alegeti tava putin adinca cu o marime medie,atit cit sa incapa feliile de peste,altfel va trebui sa faceti mai mult sos. Condimentati cu sare, piper negru macinat si suc de lamaie
Intr-un bol puneti frisca si galbenusurile de ou
Tot aici adaugati verdeata taiata marunt, mustar de dijon si putina coaja rasa de lamaie
Toata compozitia amestecata bine turnati peste fileul de somon si dati-l la cuptor la 200 g
Peste 20-25 minute puteti servi somon in sos de verdeata. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu