Peste in sos de tomate


Se spune ca mintai e un peste accesibil. Astazi voi gati o reteta de a bunicii pe care o puteti pregati si in zilele de dezlegare la peste. Minim produse = dejun apetisant.

Ingrediente:


Peste mintai
1200 g
Ulei de masline
55 ml
Sare
¾ lingurita
Zahar
5 g
Piper rosu macinat
1 lingurita
Marar verde sau uscat
10 g sau 1 lingurita
Morcov
300 g
Ceapa (100 g)
2 buc.
Usturoi
3 catei
Suc de tomate
500 ml
Piper negru macinat
¼ lingurita
Chimin
¼ lingurita
Mod de preparare:


Se taie aripioarele de pe peste si se taie pestele in bucati
Se curata si se taie felii morcovii
Se taie ceapa roti si se caleste impreuna cu morcovii in tigaie cu putin ulei.Din morcovii si ceapa prajita lasati doar jumatate in tigaie,cealalta o veti folosi spre sfirsit
Se condimenteaza pestele,se da prin faina si se prajeste aparte
Prajiti pe ambele parti
Puneti pestele prajit peste legume,apoi turnati si cealalta jumatate de legume deasupra pestelui
Pregatiti sosul: suc de tomat, usturoi pisat, piper negru macinat, sare,chimin, marar uscat(daca folositi verde il adaugati in final)
Turnam sosul deasupra pestelui cu legume si lasam sub capac sa se innabuse totul cca 30-40 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu