Lasagna cu legume


Aceasta lasagne cu legume este o reteta apreciata chiar si de acei mancatori de carne inraiti.Apetisanta si foarte delicioasa, o puteti servi la mesele principale.Sper sa va placa:)


Ingrediente:

Praz
1 buc
Dovlecei
250 g
Rosii
350 g
Unt
50 g
Lapte
500 ml
Parmezan (parmigiano)
100 g
Vinete
250 g
Ardei gras (galben)
1 buc.
Ulei de masline
40 ml
Piper negru macinat
¼ lingurita
Faina de grau
40 g
Foi de lasagne
8 buc.
Sare
½ lingurita
Mod de preparare:


Taiati partea alba a prazului roti. Curatiti legumele si le taiati cuburi
Calim legumele intr-o tigaie mare,amestecind periodic(fara capac)
Cind legumele sint aproape gata adaugati sare si piper negru macinat,aveti grija sa nu le inmuiati prea tare, si le scoateti de pe foc
Pentru sosul bechamel topiti 40 g de unt intr-o cratita medie la foc mic , apoi dupa ce untul s-a topit adaugati faina si amestecati cu un tel bine ca sa se omogenizeze bine crema. Mai lasati inca 1 minut pe foc,insa nu uitati sa amestecati mereu sa nu sa se formeze cocoloase si sa se prajeasca bine faina
Apoi adaugati laptele cite putin,amestecind incontinuu cu telul sau o lopatica
Lasati la fiert inca 1-2 minute, nu uitati sa amestecati mereu, condimentati cu sare dupa gust
Ungeti forma cu unt(10g), si puneti prima foaie de lasagne, citi instructia inainte de folosire,daca e nevoie sa o fierbeti preventiv
Turnati deasupra foii sosul uniform.Daca pregatiti lasagne din foi uscate aveti grija ca sosul sa nu fie prea dens
Acum puneti un strat de legume, acoperiti cu o foaie de lasagne.Repetati rand pe rand iar ultimul strat puneti sosul si cascavalul ras uniform pe toata suprafata
Acoperiti lasagna cu o folie de aluminiu si dati la copt la 180-190 grade pe 30-35 minute ca suprafata sa capete o culoare aurie. Inainte de a o servi lasati sa se raceasca 10 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu