Exclusiv de Pasti o reteta traditionala europeana.Sunt atit de delicioase incit iti vine sa le gatesti nu doar o data in an.Sper sa va placa si voua.
Ingrediente: |
|
---|---|
Drojdie uscata activa
|
7 g |
Faina de grau
|
560 g |
Oua
|
2 buc. |
Nucsoara razuita
|
1 lingurita |
Cardamom
|
¼ lingurita |
Stafide de culoare inchisa
|
100 g |
Lapte
|
75 ml |
Zahar
|
125 g |
Unt
|
20 g |
Lamaie confiata
|
60 g |
Scortisoara sub forma de pudra
|
1 lingurita |
Vanilina
|
¼ lingurita |
Amestec de ardei
|
¼ lingurita |
Sare
|
2 lingurite |
Amestecati drojdia cu lapte caldut si il lasati la o parte.
Intr-un bol puneti faina,zahar si sare.Tot aici puneti untul incalzit la temperatura camerei,amestecati.Daca aveti un atasament special pentru test il puteti folosi.
Adaugati in aluat toate ingredientele (Nucsoara razuita, Cardamom, Stafide de culoare inchisa, Lamaie confiata, Scortisoara sub forma de pudra, Vanilina, Amestec de ardei), ouale, 150 ml apa calduta si amestecul de lapte cu drojdie.
Se amesteca pina cind aluatul este moale si se lasa timp de 5 minute.
Se framinta aluatul timp de 10-15 minute pina cind este neted si elastic.
Puneti aluatul intr-un castron curat, se acopera cu un prosop umed si se lasa timp de 1,5 ore intr-un loc cald (aluatul trebuie sa creasca in 2 ori mai mare)
Framintati din nou aluatul vreo 2-3 minute, impartiti in 14 parti egale si formati micutii cozonaci.
Acum gatiti pastele cu care vom decora chiflele. Amestecati 60 g de faina cu 3 linguri de apa si se framinta pina cind aluatul este dens. Se imparte in 28 de portiuni si se formeaza fisii subtiri.
Ornati chiflele cu fisiile obtinute din faina si le lasati la loc cald inca pe o ora (trebuie sa creasca inca in 2 ori mai mari)
Incalziti cuptorul la 200 grade
Ungeti chiflele cu galbenus de ou si puneti la copt timp de 13-17 minute.
In timp ce se coc chiflele pregatiti glazura. Incalziti la foc mic 2 linguri de apa cu 75 g de zahar, pina la dizolvarea completa a zaharului.
Dupa ce ati scos chiflele din cuptor le ungeti cu glazura si se servesc calde. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu