Delicioasele bomboane de ciocolata s-au facut renumite in rindul nostru prin aroma lor si gustul irezistibil.
Ingrediente: | |
---|---|
Galbenus de ou
|
1 buc. |
Ciocolata neagra 50-60%
|
150 g |
Albus de ou
|
1 buc. |
Unt
|
50 g |
Ciocolata cu lapte
|
20 g |
Migdale
|
100 g |
Rom light
|
20 ml |
Zahar pudra
|
100 g |
Lichior de visina
|
20 g |
Punem la fiert un ou, deoarece vom avea nevoie de galbenus fiert.Punem apa intr-un vas,cind incepe sa fiarba punem oul,lasam timp de 10 minute,apoi il scoatem si il lasam in apa rece ca sa il putem decoji mai usor.Scoatem galbenusul, o sa avem nevoie de el mai tirziu.
Acoperim migdalele cu apa fierbinte,iar peste 5 minute le putem decoji usor.
Pentru umplutura mixam 100 g ciocolata neagra impreuna cu migdale. Apoi punem rom, zahar pudra, albus de ou, amestecam toata compozitia pina la omogenizare.Daca masa obtinuta este mai apoasa,o punem la frigider timp de o ora.
Pentru martipan se topeste 50g de ciocolata neagra intr-o baie de apa si se raceste bine ca sa fie lichid dar totodata sa nu topeasca untul.
Punem martipanul pe hirtia de pergament, rolam si taiem in 20 bucati egale.Din fiecare bucata formam cite o biluta, apoi o apasam usor ca in interior sa punem umplutura. Dupa ce ati pus umplutura,prindeti usor marginile si le rotiti intre palme pina devin netede,rotunde.
Maruntim ciocolata cu lapte.
Punem ciocolata rasa intr-un bol si tavalim fiecare bila in parte pina o acoperim complet cu ciocolata.
Cam asa arata bomboanele de ciocolata cu umplutura. Se pastreaza la rece. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu