Orez de post



Cu toate ca aceasta reteta este una de post,acest orez are un gust minunat,parfumat si neobisnuit. Aceasta mincare o poate pregatichiar si un incepator in culinarie.Poate fi asortat la orice,se potriveste ca garnir perfect, fie de post sau nu.Se potriveste bine si cu ciuperci,dar nu voi da in detalii pregatirea lor intrucit nu e neaparat sa le combinati cu ele.

Ingrediente:
Orez
300 g
Morcov
150 g
Usturoi
4 catei
Ulei
70 ml
Patrunjel
30 g
Sare
1 lingurita

Mod de preparare:


Curatiti morcovul si il radeti,apoi il caliti in tigaie cu ulei incins (sau in cratita in care veti gati orezul)
Adaugam orezul spalat bine,sare, amestecam,mai turnam ulei daca e nevoie(folositi orezul lung).Tinem la foc 1 minuta, dupa care turnam apa,astfel ca sa acopere orezul cu un centimetru.Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 15-20 minute.
Taiati marunt patrunjelul si usturoiul.
Atunci cind orezul este gata adaugam usturoiul cu patrunjelul maruntit,stingem focul si il lasam inca 5 minute inainte de a servi.
Aceasta etapa e pentru doritori.Ciupercile champignon de marime medie,le spalati bine si le puneti intr-o tigaie incinsa,le caliti pina la culoare aurie,amestecind incontinuu.In final ciupercile sunt crocante.Puteti sa le serviti impreuna cu orez.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu