Un desert elegant cu ciocolata calda-iti face gura apa:)
Ingrediente: |
|
---|---|
Praf de cacao
|
25 g |
Oua
|
2 buc. |
Zahar
|
120 g |
Unt
|
100 g |
Galbenus de ou
|
2 buc. |
Faina
|
45 g |
Ciocolata amara 70-80%
|
100 g |
Incingeti cuptorul la 190 de grade. Ungeti formele pentru copt ramekin(daca nu aveti forme speciale puteti folosi orice cana cu rezistenta termica sau orice alt vas) cu unt si pudrati-le cu praf de cacao.
Topiti ciocolata
Mixati 2 oua impreuna cu 2 galbenusuri bine pina se formeaza o spuma densa.
Adaugati ciocolata topita in amestecul de oua si mixati
Incorporati cu grija faina si zaharul,aveti grija sa nu formati cocoloase,bateti bine.
Umpleti formele de un amestec de ¾ din volum,le puneti pe o tava si le bagati la cuptor.
Se da la cuptor timp de 10-12 minute pina cind marginile sunt incrustate iar mijlocul este moale. Se scoate din cuptor si se lasa timp de 3 minute in forme dupa care se scot,se aseaza in farfurii si se serveste cald.Puteti servi cu o cupa de inghetata.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu