Fondant de ciocolata calda | retete Desert


\

Un desert elegant cu ciocolata calda-iti face gura apa:)


Ingrediente:

Praf de cacao
25 g
Oua
2 buc.
Zahar 
120 g
Unt
100 g
Galbenus de ou
2 buc.
Faina
45 g
Ciocolata amara 70-80% 
100 g
Mod de preparare:


Incingeti cuptorul la 190 de grade. Ungeti formele pentru copt ramekin(daca nu aveti forme speciale puteti folosi orice cana cu rezistenta termica sau orice alt vas) cu unt si pudrati-le cu praf de cacao.
Topiti ciocolata
si untul intr-o baie de apa (un vas asezat in altul cu apa, pe foc)
Mixati 2 oua impreuna cu 2 galbenusuri bine pina se formeaza o spuma densa.
Adaugati ciocolata topita in amestecul de oua si mixati
Incorporati cu grija faina si zaharul,aveti grija sa nu formati cocoloase,bateti bine.
Umpleti formele de un amestec de ¾ din volum,le puneti pe o tava si le bagati la cuptor.
Se da la cuptor timp de 10-12 minute pina cind marginile sunt incrustate iar mijlocul este moale. Se scoate din cuptor si se lasa timp de 3 minute in forme dupa care se scot,se aseaza in farfurii si se serveste cald.Puteti servi cu o cupa de inghetata.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu