Aceasta reteta este una usoara,poate fi servita cit si la mesele principale cit si ca aperitiv.Puteti sa o luati la picnik,la serviciu.Este delicioasa atit calda cit si rece.Puteti adauga legumele preferate, o puteti gati fara frisca si oua in zilele de post.In aceasta reteta vom folosi aluatul fillo - cu foi foarte subtiri, folosit in bucataria greceasca,turca,italiana etc.,cu un timp de coacere redus.
Ingrediente: |
|
---|---|
Ceapa (100 g)
|
2 buc. |
Dovlecei
|
300 g |
Aluat fillo (phyllo)
|
200 g |
Amidon de porumb
|
15 g |
Unt topit
|
60 g |
Vinete
|
300 g |
Rosii
|
300 g |
Frisca 10-11%
|
150 ml |
Oua
|
3 buc. |
Sare
|
Taiati ceapa in jumatati de inele si le caliti la foc mic
Adaugati dovleceii taiati cubulete. Daca doriti mai adaugati radacina de telina si morcov la aceasta etapa
Atunci cind dovleceii vor da putin suc, adaugati vinetele curatite si taiate cuburi.Amestecam totul si lasam pe foc inca citeva minute pina se vor inmuia legumele
La aceasta etapa puteti folosi tomatele gata pregatite,conservate,iar vara ne putem bucura de rosiile proaspete.Pentru a le putea marunti mai usor le facem doua taieturi si le acoperim cu apa fiarta si le lasam 1-2 minute
Acum cind rosiile au stat in apa fiarta putem cu usurinta sa le decojim
Tot cubulete taiem rosiile si le alaturam la celelalte legume.Amestecam usor, le lasam inca citeva minute pe foc pina se absoarbe tot lichidul scurs din legume.Sarati dupa gust,puteti adauga si putin piper negru macinat sau alte condimente praf
Decongelam foile de fillo la temperatura camerei. Asezati foile de fillo una peste alta in forma in care veti pune compozitia de legume.Intre foile asezate de aluat vom unge cu unt topitca sa nu fie uscate. Pentru aceasta tarta vom avea nevoie de 5-7 foi de fillo
Peste aluatul asezat in tava turnam usurel putin din legumele pregatite
Intr-un bol amestecam frisca,ouale si amidon de porumb
Turnam toata compozitia peste legumele aranjate in forma de copt
Bagam la rola incalzita la 180 grade tarta noastra si o lasam sa se coaca 30-40 minute.Colturile iesite de aluat trebuie sa fie rumenite usor, dupa ce am scos tarta din cuptor lasam sa se raceasca putin. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu