Prajituri macarons


Prajiturile macarons este un deliciu frantuzesc. Aceste prajituri macarons sint cu dubla umplutura: gem de zmeura si ganache de ciocolata. Combinatia intre ele e ceva nemaipomenit.


Ingrediente:

Zmeura 
250 g
Praf gelfix
15 g
Colorant alimentar
1 g
Zahar pudra
165 g
Ciocolata neagra 50-60%
100 g
Zahar
200 g
Albus de ou
3 buc.
Faina de migdale
165 g
Frisca 20-22%
200 ml
Unt
20 g
Mod de preparare:
Pisam zmeura (puteti folosi zmeura inghetata), si intr-o cratita o puneti la foc mic pina se ingroasa putin. Apoi puneti zahar si gelfix praf, amestecati bine,mai tineti la foc mic 2-3 minute dupa care il lasati sa se raceasca.
Mixati albusurile si zaharul pina la spuma
Mixati pina obtineti o masa densa bine intarita,spre sfirsit adaugati colorantul alimentar
Amestecati faina de migdale cu zahar pudra si cerneti totul intr-un vas mai mare,si adaugati ingredientele mixate (in caz ca nu gasiti faina de migdale nu va faceti griji,decojiti migdalele si bagatile in robot,le maruntiti bine_ bine)
Cu o lopatica din silicon amestecam totul cu mare grija ca in final sa avem o compozitie densa bine omogenizata,incorporam cu grija ingredientele solide in albusurile mixate de jos in sus cu miscari usoare si largi
Turnam toata compozitia intr-un sac de patiserie(sac a poche) si stringeti la varf
Dam forma prijiturilor noastre pe o tava acoperita cu hirtie pentru cop.Apoi le lasam sa se raceasca, deasupra se va forma o pelicula, o crusta.Daca atingem cu degetul si suprafata ramine neteda ne pregatim pentru o alta etapa
Pe jumatatea primita formam cealalta jumatate,la fel asteptat sa se raceasca,intre timp incalzim rola pina la 150 grade.Se coc 12-15 minute,depinde de marimea formei.Prajiturile macarons bine coapte se indeparteaza usor de pe tava
Pina se coc prajiturile ne ocupam de ganache de ciocolata. Incalzim frisca pina la fierbere,apoi o luam de pe foc si adaugam ciocolata.Amestecati pina se incorporeaza bine ciocolata
Punem untul si amestecam bine.Lasam sa se raceasca,daca vrem sa grabim procesul si sa ne ia putin timp pentru racire punem toata compozitia in sacul de patiserie si il bagam la frigider pentru citeva minute
Acum cind totul este gata (prajiturile macarons, gem de zmeura,ganache de ciocolata) suntem aproape de final. Luam o jumatate de prajitura o intoarcem cu varful in jos si in forma de cerculet punem ciocolata ganache
In centrul cercului adaugam gemul de zmeura
Asezati cealalta jumatate de macarons,presati usor ca ciocolata ganache sa stea pe marginea prajiturii
Lasam la frigider pentru citeva ore.Miezul trebuie sa fie moale iar coaja prajiturii macarons crocanta
Pofta mare! Bon Appétit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu