Paste cu creveti


Pasta cu creveti cu un sos foarte delicios.Aceasta reteta uimeste cu o combinatie deosebita pentru cei ce adora dovleacul.Iar daca veti folosi creveti proaspeti va fi minunat,va da un gust deosebit.Un moment important este ca aceste paste se pregatesc repede,delicios si satios.


Ingrediente:

Paste(Tagliatelle)
300 g
Dovleac
300 g
Creveti
300 g
Usturoi
2 catei
Piper negru macinat
¼  lingurita
Rosii cherry
250 g
Patrunjel
30 g
Ulei
30 ml
Sare

Mod de preparare:
Puneti apa la fier,adaugati putina sare, cind incepe sa fiarba dati pastele la fier.Fierbeti cu un minut mai putin decit este indicat pe instructie. Intre timp ne ocupam de sos.Curatim dovleacul si taiem cubulete miezul(300 g)
Incingem tigaia,turnam ulei 30ml ,strivim cu latura plata a cutitului 2 catei de usturoi si ii calim la foc mic pentru a obtine aroma minunata a usturoiului,dupa care ii scoatem din tigaie.
Adaugam dovleacul in uleiul aromatizat cu usturoi,calim pina cind obtinem o culoare aurie si devin mai moi
Adaugati rosiile cherry taiate in jumatati
Rind pe rind adaugam si crevetii decojiti,mai adugam putina apa si lasam la foc mic inca 5 minute,pina cind toate ingrediente se armonizeaza intre ele
Spre final taiati marunt patrunjelul,sare, piper negru macinat
Asezam pastele pe farfurie si turnam sosul,ornam si servim imediat. Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu