Ratatouille | de post Culinar


Ratatouille este o reteta traditionala din regiunea Frantei.Este o tocanita din legume coapte la cuptor, usor de gatit si extrem de delicios.


Ingrediente:

Ardei gras
300 g
Vinete
300 g
Usturoi
3 catei
Rosii
1000 g
Ulei de masline
70 ml
Dovlecei
300 g
Piper negru macinat

Condimente pentru legume

Sare

Ceapa (100g)
1.5 buc
Mod de preparare:


Incalzim cuptorul pina la 220 grade si punem la copt ardeii pe 30-40 minute
Pina se coc ardeii ne ocupam de sos.Intr-un bol punem rosiile si turnam apa fiarta peste ele.Apoi peste 2 minute putem sa le decojim usor si sa le taiem cuburi
Curatim si maruntim ceapa si o calim in tigaia incinsa cu 2-3 linguri ulei de masline
Intre timp scoatem ardeii copti,ii punem intr-o punga si lasam sa se raceasca(asa se vor curati mai usor)
Alaturam rosiile taiate marunt in tigaie, amestecam si lasam la foc mic
Curatim ardeii,indepartam semintele si taiem marunt.Le adaugam in tigaie si lasam sa se innabuse 5 minute.Adaugam sare,piper negru macinat dupa gust
Taiem rondele vinetele,le asezonam cu sare si le lasam pe 10 minute
Curatim dovleceii sau le lasati in coaja,dupa preferinte si le taiem rondele.Rosiile la fel
Intr-un bol amestecam 5 linguri de ulei de masline cu usturoi pisat sau taiat marunt si condimente pentru legume,sare
Asezam sosul in forma pentru copt
Asezam legumele alternandu-le
Ungem legumele cu condimentele pregatite in ulei.Acoperim tava cu foaie de aluminiu.Dam la cuptorul incins la 180 grade pe 1-2 ore in dependenta de cit de moi sau mai crocante doriti sa iasa legumele, dupa care scoateti foia de aluminiu si mai lasati 20 minute pentru a prinde o culoare aurie.Puteti servi atit rece cit si calda. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu