Falafel | retete de post


Aceste bilute apetisante din naut au o mare popularitate in Tarile Arabe si Israel. Sunt la mare cautare in cafenele si restaurantele fast-food. Nu este o reteta grea, se pregateste repede avand la indemina un mixer bun.Boabele pot fi inlocuite in dependenta de regiune.Aceasta gustare vegetariana bogata in proteine, o puteti servi chiar si in zilele de post.
Ingrediente:
Naut
250 g
Coriandru verde
30g
Chimion
½ lingurita
Praf de copt
3 g
Bulgur
50 g
Faina de grau
100 g
Ceapa (100 g)
1 buc
Ulei
800 ml
Usturoi
3 catei
Piper chilli macinat
½ lingurita
Sare
½ lingurita
Mod de preparare:
Puneti boabele de naut intr-un vas si acoperiti cu apa timp de 8-10 ore sau il puteti asa peste noapte la inmuiat
Intr-un mixer punem nautul si ceapa taiata,adaugam 100 ml de apa si mixam
Dupa ce am primit un pireu din naut adaugam sare dupa gust
Turnam pireul din naut intr-un vas, adaugam bulgur, coriandru verde si usturoi taiat marunt. Amestecam si lasam ca bulgurul sa se inmoaie
Puneti chimionul, piper chilli macinat, praf de copt, pentru culoare puteti adauga praf de curcuma, faina de grau si amestecam toata compozitia
Incingeti tigaie, formati bilutele asemeni unor perisoare si le tavaliti prin faina
Cind uleiul este incins bine puneti perisoarele si le prajiti pina devin aurii
Asezam bilutele pe un servet ca sa absoarba excesul de ulei
Puteti servi atit reci cit si calde,cu diferite sosuri. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu