Ciorba de peste


O ciorba bogata in legume va da o aroma placuta si un gust deosebit.De preferat ca pestele si crevetii sa nu fie congelati, sa fie proaspat, si atunci veti reusi sa pregatiti o ciorba de nota 10


Ingrediente:

Praz
1 buc.
Morcov
100 g
Tulpina de telina
50 g
Piper negru (boabe)
1 buc.
Ulei
40 ml
Ardei gras (verde)
1 buc.
Sos de tomate
100 g
Sare
1 lingurita
Pastarnac
100 g
Radacina de patrunjel
100 g
Foi de dafin 
1 buc.
Ardei gras (rosu)
1 buc
Creveti mari
12 buc.
Fileu de peste alb
300 g
Patrunjel (frunze)


Ceapa (100 g)
10 g


1 buc.
Mod de preparare:
Curatiti legumele si le puneti la fiert, adaugati frunze de dafi si piper negru (boabe)
Dupa ce au fiert si deja legumele sunt moi le scoatem. Deja de ele nu vom mai avea nevoie, intru cit bulionul ne va fi de folos mai departe
Calim ceapa taiata marunt
Spalati ardeii, indepartati semintele,taiati cuburi si adaugati in tigaie, amestecati, tineti la foc mic citeva minute pina sunt gata
Puneti crevetii in bulionul de legume, aduceti la fierbere, ii tineti 2 minute si ii scoateti din cratita
Decorticati crevetii iar in bulionul ramas adaugati legumele calite
Tot aici puneti sosul de tomate, pestele taiat cuburi,potriviti cu sare si fierbeti inca 5 minute la foc mic
In final adaugati crevetii decorticati
La servit ornati cu o frunza de patrunjel si o felie de lamaie. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu