O ciorba bogata in legume va da o aroma placuta si un gust deosebit.De preferat ca pestele si crevetii sa nu fie congelati, sa fie proaspat, si atunci veti reusi sa pregatiti o ciorba de nota 10
Ingrediente: |
|
---|---|
Praz
|
1 buc. |
Morcov
|
100 g |
Tulpina de telina
|
50 g |
Piper negru (boabe)
|
1 buc. |
Ulei
|
40 ml |
Ardei gras (verde)
|
1 buc. |
Sos de tomate
|
100 g |
Sare
|
1 lingurita |
Pastarnac
|
100 g |
Radacina de patrunjel
|
100 g |
Foi de dafin
|
1 buc. |
Ardei gras (rosu)
|
1 buc |
Creveti mari
|
12 buc. |
Fileu de peste alb
|
300 g |
Patrunjel (frunze)
Ceapa (100 g)
|
10 g 1 buc. |
Curatiti legumele si le puneti la fiert, adaugati frunze de dafi si piper negru (boabe)
Dupa ce au fiert si deja legumele sunt moi le scoatem. Deja de ele nu vom mai avea nevoie, intru cit bulionul ne va fi de folos mai departe
Calim ceapa taiata marunt
Spalati ardeii, indepartati semintele,taiati cuburi si adaugati in tigaie, amestecati, tineti la foc mic citeva minute pina sunt gata
Puneti crevetii in bulionul de legume, aduceti la fierbere, ii tineti 2 minute si ii scoateti din cratita
Decorticati crevetii iar in bulionul ramas adaugati legumele calite
Tot aici puneti sosul de tomate, pestele taiat cuburi,potriviti cu sare si fierbeti inca 5 minute la foc mic
In final adaugati crevetii decorticati
La servit ornati cu o frunza de patrunjel si o felie de lamaie. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu