Sparanghel invelit in bacon



Aceasta reteta contine 2 componente ce o fac putin mai deosebita.Una fiind ''pasta miso'', este un produs traditional bucatariei japoneze. Cel mai des este intilnit intr-o forma de o pasta consistenta. Miso este obtinut printr-o fermentare de soia,orez,orz, grau. Deseori este folosit in meniurile pentru vegetarieni folosit ca un substituit de carne. Este utilizat atat in marinate cat si ca sos pentru carne, peste. Despre ''sake'' - este o bautura alcoolica japoneza traditionala obtinuta in urma fermentarii, adica fermentarea mustului preparat pe baza de orez si malt de orez. In Japonia ''sake'' este numit Nihon-Shu, iar termenul sake este preluat in toata lumea occidentala ceea ce in Japonia cuvintul ''sake'' este folosit la bauturi alcoolice in general. Aceasta gustare  va surprinde oaspetii si membrii familiei dvs cu aroma si gustul apetisant si o forma de a servi neobisnuita.


Ingrediente:
Sparanghel proaspat fara capete
500 g
Bacon (felii subtiri)
8 buc
Pasta miso
2 linguri
Sake
1 lingurita
Miere
1 lingurita
Piper negru macinat
0.5 lingurita


Mod de preparare:


Pregatim toate ingredientele.
Pentru inceput preincalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol amestecati componentele pentru miso glazura: miso pasta,miere,sake si piper negru.
Spalati sparanghelul prin jetul de apa rece, apoi il lasati sa se scurga de apa pe un prosop. Asezati sparanghelul pe o suprafata neta dupa care se unge cu  acea miso glazura preparata anterior si lasati la marinat pentru 10-20 minute.
Dupa ce s-au marinat, inveliti fiecare sparanghel cu cate o fasie sau doua de bacon in forma unei spirale si presarati cu putin piper negru deasupra.Puneti intr-o tava de copt.
Sparanghelul invelit in bacon se baga la cuptor si se coace timp de 10 minute dupa care se intoarce pe cealalata parte si se lasa pe inca 10 minute, astfel ca sa se coaca pe ambele parti.
Dupa ce ati scos din cuptor sparanghelul se pune pe un suport de lemn, poate fi servit cu pesmeti.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu