Quiche cu somon și broccoli


O gustare clasica pe baza de aluat subtire cu diferite topping-uri. In Franta quiche-urile sunt foarte raspindite si se deservesc in brutarii, impreuna cu produse de patiserii dulci. Umplutura acestui quiche va fi din file de somon imbinat cu culori vii, de broccoli.


Ingrediente:

Unt
100 g
Oua
5 buc.
Frisca 10-11%
200 ml
Piper negru
¼ lingurita
Broccoli
300 g
Faina
200 g
Sare
1 lingurita
Nucsoara razuita
¼ lingurita
File de somon 
350 g
Mod de preparare:
Mixam untul rece,scos de la frigider, impreuna cu faina,apoi adaugam 1 ou,sare dupa gust, mixam pina se omogenizeaza bine.Daca e necesar puneti 2 linguri de apa rece ca sa puteti omogeniza aluatul.
Acoperiti aluatul cu o pelicula si puneti-l la rece. Intre timp pregatim umplutura.Punem broccoli rupt in buchetele la fiert timp de 4 minute, apoi il scurgem.Taiem fileul de peste in bucati potrivite.
Intindeti aluatul suficient de subtire si il puneti in forma pentru copt.Este mai comod sa intindeti aluatul intre 2 foi de hirtie pentru copt,astfel nu veti rupe foaia de aluat in timp ce o intindeti si va fi mai usor sa o mutati in tava. Intepati aluatul cu o furculita si il puneti in congelator pe 15 minute.
Pentru umplutura se amesteca 4 oua, smintina,sare si nucsoara razuita si amestecati usor.
Scoateti din congelator forma in care este aluatul si il puneti in cuptorul incins la 200 de grade timp de 15 minute pina cind aluatul e aproape gata.
Pe aluatul aproape gata intindeti bucatile de somon.
Apoi puneti broccoli si turnati amestecul de ou.
Coaceti quiche-ul pina este gata, aproximativ 20-30 minute, in dependenta de latimea si adincimea formelor.
Poate fi servit atit cald cit si rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu