Fursecuri cu ghimbir



Aceste fursecuri vor arata minunat in decorul aromat de revelion. In randul copiilor vor fi cele mai preferate.



Ingrediente:
Unt
100 g
Zahar 
125 g
Cuisoare
50 buc.
Ghimbir proaspat
3 cm
Sare
0.3 lingurita
Faina de grau
500 g
Zahar pudra
100 g
Miere
250 g
Coriandru uscat
3 lingurite
Scortisoara
1 lingurita
Oua
1 buc.
Praf de cacao
10 g
Praf de copt
10 g
Suc de lamaie
40 ml


Mod de preparare:


Se pune intr-o cratita: miere,zahar,unt si se topeste la foc mic.
Se macina coriandru si cuisoarele si se da prin sita.Tot aici se adauga ghimbirul taiat marunt sau macinat,scortisoara, si se amesteca toate condimentele.In ingrediente s-au indicat in cantitati nemacinate,iar daca le aveti gata macinate atunci cite o lingurita mica de fiecare, toate condimentele ar trebui sa formeze o lingura.
In amestecul de miere se adauga sare si cacao, se amesteca.Atunci cind se racoreste tot amestecul se pune oul.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin in acest amestec, dupa care se lasa sa se odihneasca 3-4 ore.
Apoi se framanta bine pana se formeaza o coca.
Coca se antinde pe o foaie de copt si se taie in diferite forme.
Se da in cuptorul incins in prealabil.Se coace 12-15 minute la 200 grade.
Intre timp se prepara glazura.Se amesteca sucul de lamaie si zaharul pudra.La 100 g zahar pudra se va adauga aproximativ 2 linguri de suc de lamaie.Apropo puteti inlocui sucul de lamaie cu apa sau lapte.Se bate bine pana se intareste.
Puneti glazura intr-un cornulet format din hartia de pergament.
Se taie varful cornuletului si incepeti a ornamenta fursecurile scoase din cuptor si racorite.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu