Mimoza




Salata mimoza este o reteta clasica, iar datorita ingredientelor simple si aspectului frumos poate fi prezenta la mesele festive care poate surprinde placut oaspetii. Este o salata mai mult creata pentru timpul rece care ne poate incanta cu gustul ei deosebit de fin. Trebuie neaparat s-o incercati e o reteta superba.


Ingrediente:
Conserva de peste
200 g 
Cartofi 
300 g
Morcov 
200 g
Ceapa 
100 g
Cascaval
150 g
Maioneza
250 g
Oua de gaina
4 buc.


Mod de preparare:

Pregatim toate ingredientele necesare.
Fierbem cartofii,morcovii si ouale(fierbeti ouale timp de 8-10min astfel ca sa fie tari). Dupa ce le-am scos din oala lasam sa se raceasca apoi curatim legumele si decojim ouale( pentru a decoji mai usor ouale le lasati in apa rece cateva minute).
Dati prin razatoare cartofii,morcovii,albusul si galbenusul,cascavalul.
Dupa ce am pregatit toate ingredientele alegem o salatiera si rand pe rand asezam in starturi salata noastra. Primul care va merge in salatiera va fi pestele faramitat,deasupra pestelui vom intinde bine maioneza.
Alt strat va fi de albus ras,morcov si iarasi maioneza.
Taiem marunt ceapa si o lasam timp de 10 min in apa fiarta ca sa iasa iuteala.
Continuam sa punem in starturi. Peste ceapa adaugata in salata puneti cartofii dati prin razatoare, putina sare dupa gust si iarasi maioneza.
Urmatorul strat va fi din cascaval acoperit cu maioneza.
Si in final presaram totul cu galbenusul ras si verdeata pentru ornament.Lasati salata la frigider pe 1-2 ore pentru a se armoniza toate ingredientele.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu