Ardei umpluti



Ardeii umpluti sunt o reteta cu o popularitate mare, mai ales in Bulgaria, Basarabia si Romania fiind de asemenea cunoscuta si in bucataria Azerbaijan. Umplutura acestei retete poate fi diversa, cu carne, cu legume, orez. O reteta superba in zilele de post.


Ingrediente:
Ardei gras 
10 bucati
Ceapa
1 bucata
Morcov
2 bucati
Dovlecel
1 bucata
Orez (bob lung)
1 pahar
Rosii
1 kg
Ulei
dreapta
Sare
dreapta
Piper
dreapta
Verdeata
dreapta


Mod de preparare:



Ceapa si morcovul se toaca marunt. Se calesc timp de 2 minute in tigaia incinsa cu putin ulei.
Adaugati peste ceapa si morcov dovlecelul taiat cubulete mici si  caliti inca 2 minute.
La final se pune orezul bine spalat si scurs de apa. Se lasa inca citeva minute pentru a se cali impreuna cu celelalte legume,dupa necesitate adaugati putina apa(un pahar), asezonati dupa gust cu sare si piper. Si se lasa in tigaie pina cind orezul absoarbe toata apa.
Intre timp pregatiti ardeii. Cu ajutoul unui cutit inlaturati cotorul si semintele.Spalati bine ardeii pe exterior si  interior astfel asigurindu-va ca ati inlaturat toate semintele.
Stiviti rosiile cu ajutorul unui mixer, dupa care adaugati un pahar de apa,amestecati.
Umpleti ardeii si ii asezati frumusel in vasul in care se vor pregati.
Turnati sucul de rosii obtinut astfel ca toti ardeii sa fie acoperiti,daca e necesar mai adaugati putina apa. Se aduce la fierbere si se da la foc mic. Daca preferati mai mult la cuptor atunci fierbeti cca 20 minute dupa care bagati ardeii la cuptor cca 20-30 minute,pina cind sunt gata pentru a fi serviti.
La dorinta pot fi serviti cu iaurt sau smantana si verdeata. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu