Fricasse de pui



La prima vedere pare a fi ceva complicat insa nu trebuie sa ne sperie denumirea. Astazi vom pregati fricasse in stil frantuzesc. Ingredientele sunt simple iar modul de preparare se da pe mana oricui.



Ingrediente:
Piept de pui
900 g
Usturoi
5 catei
Ardei gras(rosu)
2 buc.
Mere (verzi)
2 buc.
Unt
100 g
Ulei de susan
3 linguri
Miere
2 linguri
Piper rosu (macinat)
2 lingurite
Sare
dupa gust



Mod de preparare:

Incingeti o tigaie adanca si puneti untul sa se topeasca.
Spalati pieptul de pui si taiati fasii subtiri.
Caliti in untul topit usturoiul maruntit.
Atunci cind se simte aroma de usturoi puneti fileul de pui, adaugati ulei de susan. Asezonati cu sare si piper si caliti fileul de pui la foc mic.
Intre timp spalati si curatiti ardeii si taiati fasii.
Spalati merele, le curatiti de seminte si le dati prin razatoare.
In pieptul de pui adaugam miere si amestecam.
Calim pieptul de pui taiat felii subtiri pana se caramelizeaza usor.
Apoi adaugam merele rase si lasam la foc mic inca 2-3 minute.
Adaugam ardeii taiati fasii.
Amestecam si lasam la foc mic pana se vor inmuia ardeii.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu