Supa cu perisoare


Una dinte cele mai populare - supa cu perisoare,este delicioasa,satioasa si foarte apetisanta, nu poti rezista aromei. La prima vedere pare dificil sa te ispravesti cu atitea ingrediente ,dar va asigur cu asa reteta se vor descurca chiar si incepatorii bucatari. Perisoarele-ingredientul principal,sunt formate din tocatura de carne de dimensiuni mici,asemeni unei nuci sau cherry,fierte in supa.Perisoarele pot fi din oricare tip de carne(vita,porc,mixte) pui,curcan sau tiferite tipuri de peste si chiar legume. Pregatirea acestei supe poate fi destul de rapida,cu toate acestea in final veti obtine o mancare care este apreciata atit de maturi cit si de copii.
Ingrediente:
Bulion
1.5 litri
Ceapa
1 buc+0.5 buc.
Morcov
1 buc.
Ardei gras
0.5 buc.
Cartofi
2-3 buc.
Ulei
2 linguri
Carne tocata (orice tip de carne doriti)
300 g
Oua
1 buc.
Piper negru macinat
dupa gust
Sare
dupa gust
Verdeata
dupa gust

Mod de preparare:


Taiem cubulete ceapa si morcovul.
Calim putin ceapa in ulei.
O parte din ceapa calita se adauga peste carnea tocata. Tot aici se adauga oul, sare, piper dupa gust si verdeata tocata marunt. Daca doriti puteti adauga o lingura de gris,se lasa timp de 15 minute pentru a se umfla crupele.In acest mod veti obtine perisoare fine si delicate la gust.Se amesteca totul foarte bine.
Cu mainele umede sau cu ajutorul unei linguri dati forma perisoarelor.
Se curata de seminte ardeiul gras si se taie cuburi potrivite.
In ceapa calita ce a ramas se adauga morcovul ras,se caleste citeva minute,apoi adaugati ardeiul si mai tineti la foc inca citeva minute.
Turnam bulionul (sau apa) in cratita, aducem pina la fierbere. Atent se pun perisoarele in bulion si se lasa pe 5-7 minute.Dupa care se adauga cartofii curatiti si taiati cubulete,asezonati dupa gust, se mai lasa inca 10 minute. Apoi se adauga legumele calite si se fierbe pana la pregatirea tuturor ingredientelor. Puteti adauga verdeata chiar in cratita,sau separat in farfurie.
Se serveste cu smantana si verdeata. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu