Biscuiti cu branza de vaci


Acesti biscuiti pot fi serviti la desert,sunt aromati si relativ de dulci. Pot fi decorati cu ciocolata,dulceata,etc.In aceasta reteta ingredientele sunt pentru aproximativ 16 biscuiti.


Ingrediente:

Branza de vaci
100 g
Galbenus de ou
1 buc.
Miere
10 g
Faina
100 g
Coaja de lamaie
0.3 buc.
Zahar brun
50 g
Unt
50 g
Esenta de vanilie
¼ lingurita
Praf de copt
3 g
Zahar pudra
50 g

Mod de preparare:


Am decis sa framant aluatul in blender. Am auzit multe despre modul in care acest lucru este util.Este intr-adevar foarte util :).In cazul in care nu aveti un blender la indemana puteti utiliza mixerul sau o lingura. Important e sa incorporati toate ingredientele. Se amesteca branza de vaci, zahar si galbenusul de ou.
Separat se topeste untul, se alatura celorlalte ingrediente, dar sa nu fie fierbinte. Tot aici se adauga o lingurita de miere(daca este mai grosut la consistenta, se incalzeste intr-o baie de apa) si citeva picaturi de vanilie (nu exagerati, extractul de vanilie este amar).
Totul se amesteca bine. Apoi adaugati faina cernuta in prealabil, amestecata cu praf de copt. Se amesteca la viteza mica. Acum puneti aluatul pe suprafata de lucru, adaugati coji de lamaie si il framantati cu mana.
Din aluatul format se formeaza 16 parti egale, rolati bilele sau orice alta forma doriti, le puneti in tava acoperita cu hartie de copt sau pergament unsa cu ulei.
Biscuitii se coc la 180 grade pe 10-15 minute,pina devin aurii.Timpul de coacere depinde de marimea biscuitului.
Intr-un vas se amesteca 2 lingurite de zahar pudra si putina apa. Apa se toarna cite putin ca sa nu fie prea lichid.In final trebuie sa fie precum mierea, pentru a putea turna peste biscuiti.
Se pune glazura intr-o punga de plastic sau pergament, se taie coltul si se orneaza biscuitii. Se lasa sa se usuce glazura si se poate servi. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu