Cheesecake de pasti


Cheesecake-prajitura cu branza, provine din bucataria europeana si americana. Prima data a aparut in Grecia antica.Este un desert cu continut de branza de vaci sau cascaval.Poate fi asortat cu diferite creme, sosuri, ciocolata, fructe.Prin fiecare adaos primim un nou desert.


Ingrediente:

Unt
125 g
Crema de branza moale
750 g
Smantana 35% grasime
180 ml
Oua
3 buc.
Biscuiti
250 g
Suc de lamaie
2 linguri
Fructe confiate in diferite culori
100 g
Stafide
100 g
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Zahar

Pentru crema avem nevoie de:
1 pahar
Smantana 35% grasime
1 pahar
Suc de lamaie
1 lingura
Zahar
2 linguri
Mod de preparare:


Stafidele se spala si se pun intr-un bol cu fructe confiate. Se toarna apa fierbinte si se lasa timp de 15 minute.
Biscuitii se macina intr-un blender impreuna cu untul.Decupati cercul de pergament de acelasi diamentru ca forma utilizata pentru copt (24-26cm) latime de banda 5-7 cm inaltime si lungimea putin mai mare decat circumferinta formei. Asezati pergamentul astfel incit sa fie pe marginea formei. Puneti masa de biscuiti pe fundul si laturile formei, strangeti cu mana si puneti la frigider pentru 30 minute.
Se prepara umplutura. Se amesteca crema de branza cu coaja de lamaie si zahar.
Mixand crema de branza adaugati cite un ou.
Stafidele si fructele confiate se arunca intr-o strecuratoare, apoi se usuca cu un prosop de hartie. La umplutura se adauga stafide, fructe confiate,smantana,suc de lamaie si se amesteca.
Se toarna amestecul obtinut in forma si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1h-1h.15min. Cand scateti din cuptor lasati sa se racoreasca 15 minute.Intre timp se prepara crema.Pentru asta aveti nevoie de un bol unde se freaca smantana cu suc de lamaie si zahar.Puneti crema obtinuta deasupra cheesecake-ului si bagati la cuptor pentru inca 20 minute.Opriti cuptorul,deschideti usa si se lasa prajitura cu branza in interior sa se raceasca complet.Apoi se lasa la frigider cel putin 3h.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu