Tiramisu, unul din cele mai indragite deserturi de origine italian. O reteta superba pentru orice gastronom. Exista diferite versiuni a acestei retete, insa la baza sunt biscuitii piscot si crema din mascarpone.
Ingrediente: |
|
---|---|
Cafea
|
50 g |
Zahar
|
60 g |
Mascarpone
|
350 g |
Zahar vanilat
|
30 g |
Cacao
|
30 g |
Oua (galbenus)
|
3 buc. |
Esenta de Rom
|
40 ml |
Frisca 30-33%
|
250 ml |
Biscuiti (piscoturi, lady fingers)
|
200 g |
Faceti o cafea puternica din 350 ml apa si 50 g cafea. In cafeaua racorita adaugati rom, sau lichior de migdale sau coniac. Pe baia de aburi frecam galbenusurile cu zaharul pina obtinem o compozitie spumoasa densa.Apoi scoatem compozitia de pe aburi si continuam sa batem cu mixerul pina se omogenizeaza bine
Intr-un bol amestecam mascarpone si galbenusurile batute anterior
Incorporam cu grija toata compozitia
Separat bateti frisca cu zahar vanilat pina obtineti o consistenta densa
Incorporam toate ingredientele
Puneti 1.5-2 cm grosime de crema intr-un vas de o inaltime de 8-10 cm
Inmuiati piscoturii in cafeaua rece pe ambele parti, apoi ii asezati pe crema pufoasa de mascarpone
Asezam in straturi crema si piscoturi,ultimul strat puneti crema si pudrati cu cacao
Bagati la frigider pe 4-5 ore, sau lasati pe noapte ca sa se imbibe bine .Se serveste rece.Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu