Bruschete cu vinete


Un aperitiv gustos,usor de pregatit,o gustare superba. O combinatie excelenta de vinete si usturoi desigur cu putin ulei, iar ca accente decorative ne va folosi ardeiul gras si patrunjelul.


Ingrediente:

Vinete
900 g
Ardei gras
2 buc.
Usturoi
2 catei
Lime
1 buc.
Piinea preferata
300 g
Ulei de masline extra-virgin
50 ml
Patrunjel

Sare

Mod de preparare:
Inainte de a baga vinetele la copt facem citeva gaurele cu ajutorul unei scobitoare ca sa nu sa se sparga in timpul coacerii,apoi infasuram fiecare vinata in foaie de aluminiu si bagam la copt(foile de aluminiu va pastra suculenta legumelor, in cazul nostru vinata)
Ardeiul il puteti coace tot in foi de aluminiu,insa noi am folosit pungile pentru copt
Coaceti legumele la o temperatura de 180-190 de grade
Dupa ce ati scos legumele de la rola le lasati sa se racoreasca ca mai apoi sa le decojiti
Ardeilor le scoatem ciotul cu seminte,iar vinetele le scoatem miezul cu o lingurita
Miezul obtinut de la vinete il pisam cu furculita,iar ardeiul il taiem marunt si puenm totul intr-un bol.Tot aici adaugam usturoiul pisat,patrunjelul taiat marunt,sucul de lime(puteti stoarce doar jumatate),ulei de masline,sare.Condimentele adaugati pina a obtine gustul dorit
Painea,alegeti pe cea preferata, aici am folosit o bagheta cu adaos de condimente.O prajiti usor pe ambele parti
Pe fiecare felioara picauram citeva picaturi de ulei extra-virgin si asezam compozitia de vinete
Mai bine faceti atitea bruschete cite veti servi,restul compozitiei de vinete puteti sa pastrati la frigider.Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu