Placinte cu cartofi


Cu totii ne aducem aminte de placintele mamei, nimic nu se compara cu gustul aromat.Placintele pot fi cu diferite umpluturi si forme.Astazi vom face placinte pe tigaie.


Ingrediente:

Faina de grau
550 g
Cartofi
400 g
Patrunjel

Sare

Ceapa

Ulei

Mod de preparare:
Intr-un vas punem faina, cerneti daca e cazul,adaugam sare, apa calduta,poate fi chiar fiarta racorita aproximativ 300 ml, in dependenta de faina.Framintati din exterior spre interior,mai adaugam apa sau faina, in dependenta.Ca urmare aluatul trebuie sa fie moale,elastic.Facem o bila mare, il acoperim si lasam sa se odihneasca pe 10-15 minute
Din aluat formam 6-8 bilute a cite 130-140 g fiecare (daca aluatul se ia de maini folositi putina faina),si lasam pe inca 10 minute
Intre timp pregatim umplutura.Curatim cartofii si ii taiem cubulete mici
Adaugam ceapa taiata marunt
Taiem patrunjelul marunt si adaugam sare dupa gust
Fiecare biluta o intindem usor, astfel obtinem o foaie subtire.Pe centru punem umplutura si le impaturiti ca in poze,asemeni unui plic
In tigaia incinsa turnam ulei si prajim placintele pe ambele parti.Punem capacul peste tigaie la foc mic
Avem grija cind placintele capata o culoare aurie le intoarcem pe cealalta parte.Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu