Multi dintre noi mergem in vacanta,la odihna,cred ca Turcia se enumara printre tarile turistice unde cu toti cei care au fost cred ca au incercat mancarea traditionala si anume salata turceasca "baba ganoush".Aceasta salata o intilnim si in tarile arabe. O reteta neobisnuita dar foarte gustoasa,dar ati incercat-o cu adaos de nuci? Neaparat trebuie sa o incercati, e nemaipomenita.
Ingrediente: |
|
---|---|
Vinete
|
600 g |
Tahini (pasta de susan
|
60 g |
Ulei vegetal
|
40 ml |
Miez de nuca
|
100 g |
Iaurt
|
70 ml |
Sos de soia
|
10 ml |
Usturoi
|
3 catei |
Ardei grasi (rosii)
|
2 buc. |
Baza pentru aceasta salata ne va servi pasta "Baba ganoush".Punem intr-un bol vinetele coapte, adaugam iaurtul sau smantana(la alegere), tahini(pasta de susan), sosul de soia si ulei
Adaugam usturoil si miezul de nuca pisat
Iar acum dam totul prin blender. Adaugam sare, piper dupa gust. In tarile arabe presoara cu boia de ardei rosu
Vinetele ramase le taiem felii si le calim putin in ulei pe tigaie, la fel procedam si cu ardeii grasi
Dupa ce am pregatit toul incepem sa asezam salata noastra asemeni unei tartite. Primul strat vor fi vinetele prajite mai apoi pasta "baba ganoush" obtinuta prin blender, rinduim in citeva straturi, iar ultimul strat vom aseza ardeiul gras
Gatind aceasta salata veti intelege ca anume ea este favorita dintre toate salatele pregatite
Pofta mare!
Am incercat sa decorez salata cu "prune in alcool", ghiciti ce s-a mincat mai intii? :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu