Este o reteta usoara, iubitorii de clatite isi pot implini poftele chiar si in post,fara produse lactate,oua etc.Umpluturile pot fi diferte,in dependenta de preferintele voastre,diferite gemuri sau fructe.
Ingrediente: |
|
---|---|
Faina de grau
|
250 g |
Sare
|
½ lingurita |
Cucurma (praf)
|
1 lingurita |
Suc de lamie
|
5 ml |
Faina de porumb
|
5 g |
Bicarbonat de sodiu
|
1 g |
Zahar
|
100 g |
Ulei vegetal
|
40 ml |
Visine
|
200 g |
Trecem prin sita faina de grau, adaugam bicarbonat de sodiu, sare si zahar.Pentru ai da putina culoare putem folosi cucurma
Intr-un bol punem ulei, suc de lamaie si 0.5l apa calduta,batem bine toata compozitia.Dupa care jumatate din acest lichid turnam in faina,batem bine ca sa nu fie cocoloase
Apoi turnam si cealalta jumatate si batem compozitia pina obtinem o masa omogena fara cocoloase
In final am obtinut o consistenta lichida asemanator chefirului
Pe o tigaie bine incalzita turnam cu polonicul testul de clatite si rotim tigaia astfel incit testul sa alunece pe toata suprafata, formind un strat uniform. Le coacem pe ambele parti obtinand o culoare aurie.Clatitele de post nu se rumenesc asa de bine de aceea am adaugat cucurma
Clatitele coapte le intindem rand pe rand intr-o farfurie
Pentru a gati sosul de visine punem intr-o cratita mica visinele fara samburi (puteti folosi si visine inghetate), adaugam 2 lingurite de zahar si lasam la foc mic pina vedem ca zaharul s-a topit. Intr-un alt bol amestecam o lingurita faina de porumb cu putina apa.Scoatem visinele iar in lichidul ramasa adaugam amestecul de faina de porumb, incorporam toata masa, lasam citeva minute pe foc mic pina vedem ca se ingroasa sosul.Apoi adaugam visinele si sosul e gata
Serviti clatitele calde stropite cu sos de visine sau aparte. Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu