Salata Suba fara scrumbie - reteta de post



Salata Suba, una din cele mai populare salate cu peste,o salata ruseasca, prezenta la toate mesele festive.Numai ca astazi voi incerca sa va arat ca asa tip de salata poate sa fie tot atit de gustos si fara scrumbie sau peste afumat.O reteta de post ramine tot atit de delicioasa.Daca am traduce din rusa "Shuba" ar fi "Blana" dupa modul ei de preparare in straturi.Este o salata pregatita de obicei la sarbatorile de iarna.Daca in salata clasica se foloseste scrumbia atunci aici o vom inlocui cu foi de nori, putin spre culorile asiatice, iar maioneza cu tofu- branza de soia.Reteta este pentru acei ce postesc,chiar pentru acei vegetarieni.



Ingrediente:

Cartofi
300 g
Sfecla
300 g
Tofu branza de soia
300 g
Mustar
1 lingurita
Zahar
3 g
Avocado
1 buc.
Foi de nori
3 buc.
Morcov
250 g
Suc de lamie
5ml
Otet de masa
15 ml
Ulei de masline
40 ml
Sare
½  lingurita
Mod de preparare:
Fierbem legumele,apoi dupa ce au fiert le lasam sa se raceasca putin,dupa care le curatim. Sfecla o fierbem aparte ca sa nu coloram celelalte legume
Dupa ce le-am curatit de coaja dam cartofii,morcovii si sfecla prin razatoare
Le punem pe fiecare in parte
Taiem marunt frunzele de nori..cu cutitul sau in cazul nostru cu foarfecele
Cu ajutorul blenderului batem tofu - branza de soia, adaugam otetul(aproximativ o lingurita), sare si mustar.Puteti adauga putin zahar. Adaugati cu grija mustarul,sa nu fie prea iute.Ca maioneza noastra de post sa arate similar celei cu ou adaugam putin ulei si batem din nou prin blender
Gustam maioneza obtinuta, iar daca mai e nevoie mai adaugam din condimentele necesare pentru a obtine gustul potrivit
Pentru comoditatea de a orna salata noastra cu maioneza noi am ales "sac a poche", daca nu il avem nu e o problema pentru ca il inlocuim usor cu o sacosa mai trainica.Partea de sus o stringem iar cea de jos o gaurim, apasind usor maioneza va curge usor peste salata
Pentru a aseza frumos salata in farfurie folosim inelul culinar.Asezam pe centru inelul culinar si punem rind pe rind  ingredientele noastre.Mai intii punem cartofii,iar intre straturi adaugam maioneza si foile de nori taiate marunt
Apoi morcovul
Aici inlocuitorul oului este avocado.Cel mai bine il radem si il punem direct in farfurie,stropim cu suc de lamie, ca sa nu sa se innegreasca
Ultimul strat punem sfecla si ungem cu maioneza
Dupa ce am pus toate straturile scoatem atent inelul culinar si lasam la frigider pe o ora. Pentru ornare folosim patrunjel,seminte de susan, orice la imaginatia Dvs. Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu