Parjoale din cartofi cu ciuperci si sos


Pufoase, apetisante, parjoalele au o crusta crocanta.
 Sosul  imbogateste gustul perfect.
 Daca folositi cuiperci inghetate mai intii trebuie sa le puneti la dezghetat apoi 
 sa varsati lichidul  lasat . 
 Din cantitatea ingredientelor  vom obtine circa 12-15 parjoale.



Ingrediente:
Cartofi 1 kg
Ciuperci 300 gr
Lapte 50-100 ml
Unt 2 linguri
Oua 1
Faina de pesmeti
Sare
Piper negru
Ulei
Pentru sos:

Smantana 250 gr
Usturoi 3 catei
Verdeat
Dupa gust
Sare
Dupa gust
Mod de preparare:
 Ceapa se taie marunt.
 Ciupercile la fel le  maruntim.
 In ulei se caleste putin ceapa.
 Adaugam ciupercile si prajim 7-10 minute.
Curatam cartofii si ii fierbem ca pentru piure .
 Dupa ce au fiert cartofii ,scurgem apa ,adaugam unt ,ii zdrobim .
Amestecand,  adaugam  incet  lapte atat cat sa nu fie prea moale, sare,  piper ,  dupa gust.
 Punem ciupercilile,amestecam totul bine.
 Zbatem   intr-o farfurie adinca  ouale.
 Din compozitia obtinuta de cartofi si ciuperci,formam  parjoala, apoi o tavalim  prin oul zbatut.
 Se tavalesc prin faina de pesmeti.
 Tigaia se unge  cu un pic de ulei,  adaugam parjoalele, si se rumenesc  pana fac  o crusta aurie.
 Le  prajim  pe ambele parti  la fel .
Tocam verdeata.
Zdrobim marunt usturoiul.
Amestecam smantana verdeata,usturoiul intr-un bol.
Adaugam sarea
Inainte de a servi parjoalele   punem peste ele sos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu