Pufoase, apetisante, parjoalele au o crusta crocanta.
Sosul imbogateste gustul perfect.
Daca folositi cuiperci inghetate mai intii trebuie sa le puneti la dezghetat apoi
sa varsati lichidul lasat .
Din cantitatea ingredientelor vom obtine circa 12-15 parjoale.
Ingrediente: | |
---|---|
Cartofi | 1 kg |
Ciuperci | 300 gr |
Lapte | 50-100 ml |
Unt | 2 linguri |
Oua | 1 |
Faina de pesmeti | |
Sare | |
Piper negru | |
Ulei |
Smantana | 250 gr |
---|---|
Usturoi | 3 catei |
Verdeat | Dupa gust |
Sare | Dupa gust |
Ceapa se taie marunt.
Ciupercile la fel le maruntim.
In ulei se caleste putin ceapa.
Adaugam ciupercile si prajim 7-10 minute.
Curatam cartofii si ii fierbem ca pentru piure .
Dupa ce au fiert cartofii ,scurgem apa ,adaugam unt ,ii zdrobim .
Amestecand, adaugam incet lapte atat cat sa nu fie prea moale, sare, piper , dupa gust.
Punem ciupercilile,amestecam totul bine.
Zbatem intr-o farfurie adinca ouale.
Din compozitia obtinuta de cartofi si ciuperci,formam parjoala, apoi o tavalim prin oul zbatut.
Se tavalesc prin faina de pesmeti.
Tigaia se unge cu un pic de ulei, adaugam parjoalele, si se rumenesc pana fac o crusta aurie.
Le prajim pe ambele parti la fel .
Zdrobim marunt usturoiul.
Amestecam smantana verdeata,usturoiul intr-un bol.
Adaugam sarea
Inainte de a servi parjoalele punem peste ele sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu