Clatite crescute cu drojdie


Cu toate ca este mai complicat cu acest gen de clatite,veti ramane
multumiti de rezultat.
Clatitele vor fi subtiri,moi,pufoase  si gaurite.
Puteti  servi cu umpluturi dulci sau sarate- dulceata ,lapte
condesat, icre   etc...
Din cantitatea produselor putem obtine 20-25 clatite cu un diametru
de 21 cm.




Ingrediente:
Lapte 750 ml
Drojdie (praf sau proaspata) 3 Lingurite (praf)
sau25 g (proaspata)
Zahar 1 Lingura
Faina 350-400 g
Oua 3
Unt sau margarina 100 gr
Sare

Preparare:

 Incalzim laptele,trebuie sa fie caldut nu fierbinte.
 In lapte se adauga drojdia si zaharul.
 Adaugam 200 g faina si amestecam.
 Aranjam  vasul  cu continutul obtinut intr-un loc caldut sau
il puteti pune intr-un alt vas mai mare cu apa calda.
Aluatul ar trebui sa creasca (aproximativ in 20 minute ).
Separam galbenusurile de albusuri,albusurile se pun la frigider
iar galbenusurile le frecam cu unt sau margarina.
Adaugam galbenusurile cu unt, in masa obtinuta din vasul pus la cald.
Punem putina sare ,adaugam faina care a mai ramas si ne asiguram ca aluatul sa nu fie gros.
Lasam sa se odihneasca la cald , aproximativ 1 ora.
In tot acest timp el va creste ca volum de 3 ori,il amestecam, si lasam sa creasca din nou.
Batem albusurile.
Adaugam in aluat, amestecam atent.
Daca aluatul este dens,punem putin lapte caldut.
Incingem tigaia,ungem cu unt.
in centru turnam putin aluat si invartind tigaia il imprastiem
egal pe toata suprafata.
Cand partea de jos va capata o culoare aurie ,intoarcem clatita
pe partea cealalta.

Clatitele pot fi servite simple cu smantana sau umplute.







POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu