Bors...oare cine nu-l stie? Fiecare dintre noi l-a gustat macar o data in viata.
Fiecare gospodina are reteta ei de bors, si anume acea reteta o considera corecta
si ce-a mai gustoasa.
Borsul se gateste si cu fasole si cu ardei dulce, etc...
Va propunem o reteta ruseasca ,gustoasa si cu multe
vitamine.
Cantitatea produselor este calculata la o oala de 4 litri.
Ingrediente:
Carne de vita ( costita sau fileu)
|
1.1 kg |
---|---|
Cartofi
|
500 gr |
Varza proaspata
|
300 gr |
Sfecla
|
400 gr |
Morcovi
|
200 gr |
Ceapa
|
200 gr |
Pasta de tomate | 3 linguri |
Usturoi
|
2-3 Catei |
Frunze de dafin | 2-3 |
Sare
|
Dupa gust |
Piper
|
Dupa gust |
Verdeata dupa gust
|
Dupa gust |
Otet
|
1 Lingura |
Mod de preparare:
Punem Carnea intr-o cratita ,turnam peste ea apa si fierbem 1.5 ore.
Apoi o taiem in cubulete.
Cubulete de carne se reintorc in cratita cu zeama
Taiem ceapa marunt.
Morcovii ii dam printr-o razatoare medie.
Varza o taiem pai.
Sfecla la fel o taiem pai.
Prajim sfecla in ulei.
Adaugam otet si pasta de tomate ( daca pasta e prea groasa punem un pic de apa), inabusim 5-7 minute
Prajim in ulei ceapa.
Adaugam peste ea morcovii si calim bine.
Cartofii ii taiem cuburi sau alta forma ,dupa preferinta
In oala cu carne aruncam si cartofii ,adaugam sare dupa gust.
Cand incepe sa fiarba adaugam varza.Fierbem la foc mic 5 minute.
Dupa care adaugam sfecla si mai fierbem 10 minute.
Apoi punem si morcovii cu ceapa.
Spre final adaugam frunzele de dafin,daca e nevoie mai punem putina sare.
Cind totul este gata adaugam usturoiul pisat . Luam de pe foc si lasam 15 -20 minute ca sa se armonizeze toate ingredientele.
Borsul il turnam in farfurii,dupa gust adaugam o lingura de smantana si verdeata.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu