Isoria salatei Grecească Horiatiki clasică
Această reţetă este dintr-o carte veche de bucate din Grecia .Secretul salatei - cele mai proaspete legume si brânza Feta .În caz contrar salata va fi una obişnuită ,chiar dacă este preparată după toate instructiunile.Miroase a vara ,mare şi relax ..
Ingrediente / 4 portii | |
---|---|
Ulei de masline extra virgin | 3 linguri |
Zeama de lamaie
|
1.5 linguri |
Usturoi
|
1 catel de usturoi |
Sovârf uscat
|
½ lingurita de ceai |
Sare de mare
|
¼ lingurita de ceai |
Piper negru macinat proaspat
|
¼ lingurita de ceai |
Rosii
|
3 Rosii |
Ceapa rosie
|
¼ Bucati |
Castraveti
|
½ Bucati |
Ardei chili
|
½ Bucati |
Branza Feta
|
120 g. |
Masline fara samburi
|
16 Bucati |
1. Într-un vas mic cu capac amestecaţi uleiul de măsline,zeama de lămâie,usturoiul tocat,sare ,piper şi Sovârf .Închideţi capacul şi se agită pentru a forma o structură unitară.
2. Aşezaţi într-un castron mare, roşiile tăiate în felii mici,felii de castravete semicirculare, ceapa roşie tăiată inele subțiri,ardei verde felii subțiri , cuburi Feta și măsline.
3. Înainte de servire, se toarnă sosul, se amestecă ușor și se presară piper negru proaspat macinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu