Cine ar fi stiut ca morcovul va putea fi un deliciu nu numai in mesele principale ci si in deserturi, devenind tot mai popular si indragit.Pentru prepararea acestei retete o sa va ia cam 45 de minute, in schimb veti surprinde placut pe cei dragi.
Ingrediente:
Morcov (de marime medie)
5 buc.
Ulei
190 ml
Zahar
300 g
Oua
3 buc.
Stafide
dupa gust
Faina
350 g
Soda alimentara
1.5 lingurita
Sare
0.3 lingurita
Scortisoara
0.5-1 lingurita
Se da prin razatoare, iar stafidele se spala si se scurg bine de apa.
Se amesteca uleiul si zaharul, se adauga cite un ou si se bate bine.Apoi se adauga morcovul ras,stafidele,soda alimentara, sare si scortisoara, se amesteca usor.Dupa ce tesul este gata il turnam atent intr-o forma acoperita cu o foaie de pergament si se baga la cuptor.
Se coace la 180 grade cca 50 minute.
Cu ajutorul unei scobitori infigeti usor in prajitura si daca scobitoarea iese curata si usor atunci prajitura noastra este gata.Ornati cu fulgi de migdale, alune sau frunza de menta. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu