Tort Sacher




Acest tort a fost inventat de cofetarul Frantz Sacher la varsta de doar 16 ani.Este un desert popular in Viena. La baza acestui tort este ciocolata,blatul de ciocolata este uns cu gemul de caise acoperit cu glazura de ciocolata,dupa cum vedeti aceasta reteta este perfecta pentru cei ce iubesc dulcele si mai ales ciocolata.


Ingrediente:
Unt
200 g
Galbenus de ou
5 buc.
Ciocolata cu lapte
50 g
Faina
50 g
Dulceata de caise
150 g
Zahar tos
250 g
Ciocolata neagra (50-60%cacao)
250 g
Albus de ou
5 buc.
Amidon de porumb
50 g
Miere de tei
20 g


Mod de preparare:

Se bate untul si zaharul.
Se separa albusurile de galbenus,galbanusurile se bat impreuna cu untul si zaharul.
Se topeste ciocolata neagra 50-60% (100g) si cea cu lapte (50g) la bain-marie, se lasa sa se raceasca putin si se toarna  peste masa de unt si se incorporeaza bine.
Intr-un bol separat se mixeaza albusul si zaharul (100 g).Se adauga un strop de sare.
Se toarna spuma peste compozitia de unt.Se amesteca usor de sus in jos.
Se adauga faina si amidon,se amesteca totul foarte usor.Se unge cu unt forma pentru copt,de dorit sa fie o forma circulara,si se tapeteaza cu faina sau cacao.Se toarna compozitia si se niveleaza cu o spatula.Se pune in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de o ora.Se testeaza cu degetul,sau cu o lingura de lemn,daca ramane amprenta atunci este gata.Aici testul cu scobitoarea nu functioneaza intrucat blatul este unul umed.
Se scoate din forma si se lasa pe gratar sa se racoreasca.
Se taie blatul in doua parti egale. Partea inferioara se unge cu dulceata de caise si se aseaza deasupra cealalta parte a blatului.
Dulceata de caise ramasa se incaleste usor intr-o cratita si se stercoara prin sita.Se toarna peste blatul superior, se netezeste bine,inclusiv lateralele.Dupa care se lasa la racorit.
Intr-o cratita se pune zahar(50 g),ciocolata neagra (150 g),miere (20 g),si apa (50 ml).Proportia de zahar si apa trebuie sa fie unu la unu.Se pune pe foc sa se topeasca,se amesteca si se lasa sa se racoreasca.
Se toarna glazura de ciocolata intr-o forma circulara.Nu incercati sa intindeti glaura cu ajutorul unei ustensile caci veti lasa urme si nu veti mai putea corecta.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu