Sos de ciuperci | reteta delicioasa


Acest sos are la baza smantana. Este atit de delicios incit il puteti servi fara adaos.Se potriveste minunat si la reteta de parjoale de cartofi,le puteti combina impreuna.


Ingrediente:
Champignon
500 g
Ceapa
1 buc.
Faina
20 g
Unt
25 g
Smantana
200 g
Ulei
40 ml
Sare
½ lingurita
Mod de preparare:


Mai intii calim putin ceapa tocata,apoi punem ciupercile champignon taiate marunt(daca nu aveti champignon puteti pune orice alt tip de ciuperci), prajiti pina obtineti o culoare aurie.
Intr-o alta tigaie faceti sosul,puneti untul si faina in tigaia incinsa,amestecati continuu,nu lasati sa se rumeneasca.
Adaugati ciupercile in sos,le lasati sub capac citeva minute la foc mic.
Peste citeva minute adaugati smantana, asezonati cu condimente,amestecati,aduceti la fierbere si sosul e gata. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu