Parjoale din cartofi


O reteta rapida si delicioasa. Daca sunteti in pana de idei si nu mai stiti ce sa gatiti ceva din cartofi atunci aceasta reteta va va veni in ajutor si veti ramine surprins la cit de ingenioasa este aceasta reteta. Puteti folosi aceleasi ingrediente inlocuind cartoful,sau daca doriti o gustare de post puteti scoate din reteta oul si untul folosind faina sau pesmeti.


Ingrediente:

Cartofi
1000 g
Oua
2 buc.
Unt
40 g
Faina
35 g
Ulei
30 ml
Sare
1 lingurita
Mod de preparare:


Fierbeti cartofii in apa cu sare.Cand sunt gata le scurgeti de apa si adaugati unt.
Pisam cartofii,apoi adaugam ou si faina,amestecati bine pina obtinem o pasta consistenta.
Formam parjoalele si le prajim in ulei.
Dupa ce s-au rumenit se lasa sa se scurga pe un prosop de bucatarie de surplusul de ulei. Se servesc calde cu difetite sosuri(sos cu ciuperci) sau salate.Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu