Bomboane de ciocolata cu umplutura


Delicioasele bomboane de ciocolata s-au facut renumite in rindul nostru prin aroma lor si gustul irezistibil.


Ingrediente:
Galbenus de ou
1 buc.
Ciocolata neagra 50-60%
150 g
Albus de ou
1 buc.
Unt
50 g
Ciocolata cu lapte
20 g
Migdale
100 g
Rom light
20 ml
Zahar pudra
100 g
Lichior de visina

20 g
Mod de preparare:


Punem la fiert un ou, deoarece vom avea nevoie de galbenus fiert.Punem apa intr-un vas,cind incepe sa fiarba punem oul,lasam timp de 10 minute,apoi il scoatem si il lasam in apa rece ca sa il putem decoji mai usor.Scoatem galbenusul, o sa avem nevoie de el mai tirziu.
Acoperim migdalele cu apa fierbinte,iar peste 5 minute le putem decoji usor.
Pentru umplutura mixam 100 g ciocolata neagra impreuna cu migdale. Apoi punem rom, zahar pudra, albus de ou, amestecam toata compozitia pina la omogenizare.Daca masa obtinuta este mai apoasa,o punem la frigider timp de o ora.
Pentru martipan se topeste 50g de ciocolata neagra intr-o baie de apa si se raceste bine ca sa  fie lichid dar totodata sa nu topeasca untul.
Mixam untul, adaugam galbenusul de ou fiert racorit,mixam din nou,punem ciocolata topita, lichior de visina(puteti sa il inlocuiti cu rom sau coniac) mixam bine,apoi il punem la frigider pe o ora.
Punem martipanul pe hirtia de pergament, rolam si taiem in 20 bucati egale.Din fiecare bucata formam cite o biluta, apoi o apasam usor ca in interior sa punem umplutura. Dupa ce ati pus umplutura,prindeti usor marginile si le rotiti intre palme pina devin netede,rotunde.
Maruntim ciocolata cu lapte.
Punem ciocolata rasa intr-un bol si tavalim fiecare bila in parte pina o acoperim complet cu ciocolata.
Cam asa arata bomboanele de ciocolata cu umplutura. Se pastreaza la rece. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu